Otok po štípnutí hmyzu a následky

Dobrý den, v neděli jsem obdržel pozdrav od hmyzu, vpich v zadní části nohy nad achylovkou. Následoval značný otok a zarudnutí (alergie?),tišený ZYRTECem, teploty kolem 38°, od středy nasazeny ATB Duracef. Otok zčásti opadl, zůstalo červené zbarvení s modrými doplňky, teploty ano-ale občas amenší. Nyní se otok spíše jeví jako rosolovitá hmota, která lze jakoby pod kůží hrnout. Např. po stisku zůstává delší dobu důlek (viz foto), při dotyku hrajou všechny barvy. Bolestivost při chůzi i dotyku, při chůzi otok narůstá, při poloze noha nahoru je to lepší. Vyřeší to ATB, nebo je třeba řešit věc dále (cévy, lymfy, žíly atd.)? A když - jak rychle jednat? (pohotovost nebo počkat,co bude). Děkuji za odpověď :o)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Bayeuxi! Jistě jste sám zjistil, že není vhodné internetovou poradnu používat v záležitostech, které spěchají... Doporučuji co možno nejdříve navštívit lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Otok poštípnutí hmyzem | Od: Dagmar | 9.9.2011 16:00
Asi stejný problém mám od 9. července. Běhám od čerta k ďáblu s velmi bolavou nohou tak, jak popisuje Bayeux. Už mě čeká označení za hypochondra, nebýt otoku. Zajímalo by mě jak jsi dopadl a kam ještě zajít. Děkuji.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: