Otok po plastice acl

Dobrý den, jsem dnes přesně 14 den po plastice acl a zároveň mi byla odstraněna část menisku a část menisku byl sešit. Kvůli sešitému menisku jsem měla ortézu na fix, před dvěma dny jsem byla vytáhnout stehy a jelikož mám velký otok, tak jsem počítala s punkcí, ta mi však provedena nebyla. Ortéza byla povolena na 0-60. Začala jsem tedy nohu trošku cvičit a zvýšila se mi teplota (37) a i otok Je tento průběh v pořádku a neměla mi být tekutina z kolene vypunktována. Svému lékaři věřím, ale přeci jen mě znepokojila ta zvýšená teplota. A mám tedy i přesto cvičit dál. Řízená rehabilitace má začít až 6 týdnů po operaci. Koleno se mi hůře přes otok ohýbá. Pravidelně leduji a nevím jak se jinak otoku zbavit. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Cvičit byste po sešití menisku měla jen do povoleného rozsahu. Výpotek Vám jistě může bránit v ohýbání a někdy může být i zdrojem zvýšené teploty, punkce by v tomto případě byla vhodná. Výpotek sám pravděpodobně nezmizí

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x