Padání vlasů

Dobrý den, prosím Vás moc o odpověď. Je mi 35 let, od puberty mě trápilo na podzim silné vypadávání vlasů. Byl mi zjištěn vyšší testosteron , začala jsem brát před 5lety HA Diane a Androcur, stav se mi zlepšil, ale v srpnu 2009 jsem prodělala trombozu.Vysadila jsem HA, musela jsem začít brát Warfarin 7,5mg/denně, nechala jsem si zavést nitr.tělísko Mirena a od té doby mě trápí velmi silné vypadávání vlasů, pokožka mě svědí, vlasy se mi silně mastí, vlas.pokožka se mi olupuje atd.. Testosteron mám v norme, štítnou žlázu v pořádku, spíše menší, TSH 2,A-TPO 11,5. Beru 3 měsíce Revalid, Biosil, pargavit, vlasy nijak nezatěžuji a žádné zlepšení. Může způsobovat silné vypadávání Warfarin (dle kožní dr.), Mirena (dle mého názoru) nebo je to vysazením Ha.Dá se s tím něco dělat? Začít něco brát na vyrovnání hormonů, vyndat Mirenu, nahradit warfarin anopyrinem?Co je dle Vašeho názoru hlavní přičinou padání? Moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

1) Padání vlasů, i to maštění a další problémy jsou pravděpodobně hlavně hormonálního původu, mohlo by jít trochu i o seborhoickou dermatitidu. To, že jste po delší době vysadila hormonální léčbu, vedlo k výraznějšímu zhoršení stavu, nicméně ten warfarin může padání také zhoršovat. 2) To, že jste dostala trombosu, bylo vyvoláno právě užíváním hormonů, takže jakákoli další hormonální léčba u vás nepřipadá v úvahu. Mohla byste ale dostat určité lokální přípravky, které obsahují velmi malé množství estrogenu - poraďte se se svým kožním lékařem. 3) Warfarin se nedá nahradit Anopyrinem. Protože trombosa může vést k život ohrožujícím komplikacím, je zapotřebí, abyste brala Warfarin tak dlouho, jak to bude nutné.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: