Padání vlasů v 15ti

Dobrý den, je mi 17 let. Na úvod bych chtěl říct, že většina lidí z otcovy strany nemá moc vlasů, někdo prý neměl žádné, nějakej můj praděda... Jde o to, že mi příde, že většině lidí (muži) začínají když už padat vlasy tak aspoň v 25-ti letech,ne-li déle. No a mně začly vlasy padat v 15ti.. taťka mi vždycky před tim říkal že budu bez vlasů, tak jsem se bál a nakonec měl pravdu, ale na starších fotkách měl můj taťka vlasy ještě ve 30ti a bylo už to vidět no. Z matčiny strany s tím nikdo problémy nemá. Ještě bych dodal, že vousy mi začly růst ve 13ti letech a měl jsem ochlupený břicho oproti vrstevníkům. V 15ti jsem už to měl i na prsou a teď mám trošku i ochlupená i po stranách záda. Nehledě na to že často sklízím vtípky ohledně mých řídnoucích vlasů, tak by mě zajímalo,jestli to nemůže být taky nějaký zdravotní problém.. doktorka mi řekla jen to že mám hodně testosteronu. Ale to se snad neprojeví v 15ti letech,ne? Se štítnou žlázou v rodině problémy byly, ptal jsem se. Nevím teda jestli je to rubrika endokrinologie nebo kožní obtíže. Zkoušel jsem něco jako panthenol a nějakou vodičku na vlasy, ale nic nepomáhá. Pokud to pomůže, tak informace, že před mým porodem mamka dostávala injekce s hormony, nevím pořádně proč, ale bývala dost oslablá a nemocná. Pamatovala si 3 a co jsem se díval, tak jsou všechny...na plodnost. Děkuju za jakoukoliv radu, i když mi třeba řeknete, že jsou to geny a s tím hold nic nenadělám :-) Děkuju teda moc. Daniel

Odpověď odborníka:

Zcela jistě se jedná o hormonální záležitost, do jaké míry je to věc dědičnosti, to takto nadálku nejsem schopná posoudit. Doporučovala bych vyšetření na endokrinologii, zda skutečně netrpíte nadměrnou produkcí testosteronu z nějaké patologické příčiny. S padáním vlasů hormonálního původu se sice něco málo dá dělat, ale efekt není stoprocentní a je třeba s léčbou pokračovat vlastně trvale. Navštivte kožního lékaře, který vám může předepsat buďto Alpicort F, nebo i volně se dá koupit např. Neocapil či Regaine.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x