Panický stav???

Dobrý den, v říjnu 2014 jsem jela 2 po 4 dnech na pohotovost,kvůli neznámému stavu-,,tlak na hrudi,píchání u srdce,bušení srdce,tlak v krku,návaly horka,křeč v rukách...nikdy jsem nic z toho neměla,tudíž mne to vyděsilo a jeli jsme na pohotovost.Tam mi udělali EKG,dali lexaurin a hořčík..ekg v pořádku,tep po 20 minutách klesl a byla jsem poslána domů...Po 4 dnech se stav opět opakoval a opět ve stejnou dobu(kolem 22hodiny)Znovu jsme jeli..opět EKG,tentokrát mi vzali krev,píchli diazepam a dali hořčík...stav se po chvíli uklidnil a výsledky krve byly v pořádku,jako odůvodnění-zřejmě psychika a problémy se zády..Den na to jsem jela na neurologii,kde mi bylo sděleno,že mám problémy v oblasti hrudní páteře a celkově ztuhlé svalstvo na zádech..Od té doby se mi objevovaly extrasystoly,hlavně v klidu...po té třeba v předklonu či ve vypjatých situacích..Poprvé jsem slyšela označení-,,panický stav".Neuroložka mi předepsala antidepresiva-eliceu,ale vůbec na mne neúčinkovala a tak jsem myslela,že je to opravdu ,,jen"problém zad.Již déle než 5 měsíců chodím na rehabilitaci,na konci listopadu jsem byla na kardiologii na utz a vše ok,doktor řekla že extrasystoly má každý a opět naznačil že to bude psychické..:-/ Sama jsem se tedy objednala k psychologovi,který naznal,že hůře reaguji na nové situace,ale k léčbě nic nevidí..K bolesti zad,která se z hrudní pomalu přesunula na krční se přidaly i bolesti kloubů a šlach...Minulý týden mi byla zjištěna lehce snížená šť.žláza(TSH-7,096,T4-13,42),zatím se neléčím,,jsem objednaná na endokrinologii až za měsíc...nevím zda stav můžu přisuzovat i tomuto..Posledních pár dní jsem přesvědčená,že se jedná o panickou poruchu..Pořád na sobě hledám nemoci(nikdy jsem k doktorovi nechodila a od října bych tam nejradši bydlela),pořád trpím na různé bolesti těla,hlavně hrudi,hlavy,kloubů,jsem bez nálady,všechno mě vytočí,nic mě nebaví..A jakmile přijde večer-doba na spaní...přijde na mě strach..začnu se vnitřně třást,přemýšlím nad nejhoršími možnostmi nemocí..nemohu usnout,mám brnění v rukách,bolest na hrudi...no prostě hrůza..:-/ Manžel je voják,je často mimo domov(tím je to pro mě horší a stavy mám takové i přes den,když není doma).Máme 3 děti,babičku jen jednu,která spíš nefunguje,než funguje...takže jsme na vše sami respektive já..Je mi 30 let,54kg.Můžete mi prosím poradit,zda-li jde o pan.poruchu a mám jít k psychiatrovi?A zda-li příznaky včetně extrasystol k ní patří..Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko Přilétla mi z netu opět Vaše zoufalá prosba Už jsme si přece povídali. Pořád potřebujete pomoc, nebo už jste použila to, co jsme probrali? Dejte vědět...můj e mail znáte. Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: