Panické ataky a depresivní stavy

Paní doktorko. Chci se zeptat, poslední dobou mě vždy po víkendu dost trápí panické ataky..Tak jsem dostal asi před 5ti měsíci od známého lékaře Diazepam, a beru ho ne moc pravidelně, někdy se mi stane, že si nevezmu vůbec..Ale mám ho k dispozici .. V pátek jsem navštívil psychiatra, který mi zatím nedal ADP, ale chci se zeptat, zda k tomu je možné brát Citalex, ten mi taky doporučuje .. Že se s tím nepoparu nejspíše, že to je chemie, snažím se na to nemyslet, ale doopravdy jsou ty stavy někdy k zbláznění .. mám za sebou dost stresové období a čeká mě čerpání dovolené, a právě se tak trochuv podvědomí bojím odcestovat .. tak se chci zeptat, zda je možná kombinace těchto dvou léků? Nikdy jsem dávku nepřekročil .. Psychiatr mi zatím doporučil Guaranu max 4 denně .. vím, že to je v hlavě a snažím se, ale někdy to prostě nelze a chtěl bych si užít alespoň dovolenou .. tak prosím a žádám o radu, moc děkuji.. MG

Odpověď odborníka:

Váš lékař má pravdu, pokud vám byla diagnostikována panická porucha sám stav nezvládnete, proto jsou léky na tyto poruchy vyvíjeny. Vaše stavy totiž nejsou pod volní kontrolou (je to porucha chemického fungování mozku) a potřebujete medikaci. Vše se upraví, ale musíte léky užívat. V žadném případě si je neordinujte sám a řiďte se doporučením lékaře. Jen tak si užijete dovolenou v klidu a v pohodě. Váš lékař ví co dělá. Hezké léto.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: