Pásový opar

Prosím o radu! Dnes mi byl diagnostikován pásový opar. Mám ho z pravé části zad až na pravou stranu žeber. Doktorka mi předepsala Herpesin 400 po 5 hodinách, analgetika Uno a mastičku plus injekce Béčka. Na dotaz, zda je toto onemocnění infekční, odpověděla, že by nemělo být. Jsem studentka zdravotnického oboru a musíme docházet na praxe, kde pracujeme s lidmi (cvičíme aktivně/pasivně), proto mě zajímá jestli na praxi jít mohu, nebo to může být problém? A také jestli se manžel musí obávat výskytu onemocnění u něj, když je se mnou v kontaktu denně. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pásový opar je infekční do chvíle, než zaschnou všechny puchýřky. Riziko infekce je ale zejména pro malé děti, které ještě neprodělaly neštovice, nebo pro osoby staré či oslabené. O manžela se asi obávat nemusíte.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: