Pásový opar

Dobrý den, dnes byl u mé matky diagnostikován pásový opar (4 dny měla bolesti včera se jí udělala vyrážka) před 2dny přišla do styku s mojí 3mesicni dcerou (běžné chování v náručí). Mám se obávat nákazy v podobě neštovic? A jaký je průběh neštovic u takhle malých dětí? Děkuji vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jste prodělala neštovice, je vaše dcera částečně chráněna protilátkami přenesenými transplacentárně, tedy přes placentu v těhotenství. Také protilátky v mateřském mléce do jisté míry chrání kojence před nákazou. Průběh u takto malých dětí je stejný jako u větších. V případě nákazy je vhodné vyšetření praktickým lékařem.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: