Pásový opar

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Již rok se trápím s pásovým oparem v očním okolí, vždy je doprovázen bolestmi uvnitř oka a hlavy.Poprvé se mi objevil v Dominikánské republice,kde byla jeho léčba zanedbaná, díky nevědomosti lékařů. Od té doby se mi vrací, navštívila jsem neurologa,očního lékaře a nyní docházím na imunologii, ale nikdo mi nedokáže pomoci, beru Valtrex trvale a když ho vysadím, do týdne opar vyraší.Brala jsem i Herpesin a situace je naprosto stejná,také jsem užívala Imunor na podporu imunity, žádný výsledek.Již rok si přejeme s manželem miminko, ale nevím, co mám dělat, abychom se mohli bez obav pokusit a nebát se, že opar poškodí plod, když se v těhotenství vrátí.Prosím poradte mi, jsem zoufalá :(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u recidivujícíh herpetických infekcí se doporučuje dlouhodobá preventivní dávka buď Herpesinem nebo pokud léčba nefunguje, tak Valtresem léčba může být až roční, nevím jak dlouho již léky užíváte. Určitě i Imunor je dobrá volba, posiluje buněčnou imunitu, která se uplatňuje v boji proti herpetickým infekcím, nevím jakou dávku dávku užívat, zkusit ji třeba navýšit až na 2x týdně. Nevím zda-li jste nezkoušela Isoprinosin , též stimulátor buněčné imunity a současně i virostatikum. Z podpůrných preparátů můžete zkusit např. zelený ječmen, chlorelu, které pomáhají k regeneraci imunity, obsahují přírodní enzymy a vitamíny, mohou se užívat i v gravididtě.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Pasovy opar | Od: Marie | 13.10.2015 18:09
Prosim o radu,prodelala jsem pasovy opar a mam oslabenou imunitu,co mam brat na posileni.Dekuji Marie
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x