Pásový opar

Mám dotaz ohledně pásového oparu. Ve čtvrtek jsme byli u tchýně s dvouletým synem. A když jsme odcházeli tak tchýně dala malýmu pusu na rozloučenou a v sobotu mi řekla že má na kostrči pásový opar. tak se chci zeptat zda mám u syna očekávat neštovky a nebo se nic neděje když to má na kostrči. předem děkuji za podpověď.

Odpověď odborníka:

Infekčnost pásového oparu je mnohem menší než neštovic a infekce se šíří z aktivních kožních puchýřků, nikoliv i kapénkově jako u neštovic. Takže pokud byla tchýně ve čtvrtek ještě bez potíží a opar se u ní projevil až za 3 dny (a navíc ještě v místě krytém oblečením), bylo riziko přenesení infekce minimální...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: