Páteř

Dobrý den paní doktorko, asi tak měsíc mi pobolívá hlava a trochu se mi motá. Byla jsem na neurologii na vyšetření/ 26.10.2015/ s tímto závěrem - CC sy, cervikovestibul sy chron VAS, porucha statiky a dynamiky celé páteře, PNP DK polyartrozy,stp TEP I.kyčle a kolen, pedes plani anxiosně depresivní sy reaktivní. Paní doktorka mi poslala na EEG, které jsem absolvovala 2.11. Při telefonickém dotazu mi bylo sděleno, že výsledky jsou v pořádku. Pak bych ještě chtěla upozornit, že mám trochu nižší tlak, cca 110/75 mm/Hg. Chtěla bych se zeptat, zda s tímto nálezem a tlakem je možné, že se hlava pomotává. Děkuji za odpověď. Ing. M.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, CC syndrom tedy cervikokraniální syndrom je stav kdy se při blokádě krční páteře přenáší bolest z krční páteře do hlavy. Cervikovestibulární syndrom je stav, kdy zablokovaná krční páteř způsobí závratě. Ano, vlivem blokády krční páteře, kdy je v ní omezen pohyb se můžete motat a můžete mít bolesti hlavy. K nestabilitě v prostoru samozřejmě může přispívat i porucha hybnosti celé páteře a artroza kloubů dolních končetin. Stejně tak PNP- polyneuropatie dolních končetin (poškození jemných nervů na končetinách) vede k poruchám rovnováhy. Tlak není zase tak nízký, k vašim potížím vedou spíše výše uvedené diagnozy. Pokud by jste chtěla své potíže zmírnit, pak doporučuji rehabilitaci, přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: