Penbene 1500000

Dobrý den, jak minimálně dlouho by se mělo brát antibiotikum Penbene 1500000? Lékař mi ho předepsal na streptokoka agalactiae a řekl, že ho mohu brát i jen 5 dní, když mi bude lépe, ale v létáčku je, že se má brát 10 dní. Tak se raději ptám, aby se mi pak nepřitížilo. Ještě mě zajímá, jestli k tomuto antibiotiku mohu brát kapky z lichořeřišnice, které jsou také prý výborné proti streptokokům atd. nebo raději až po vysazení? A má na tyto ATB nějkaý vliv slunce? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 10-denní užívání je standardem pro léčbu angíny způsobené "spálovým" streptokokem (tedy jinou bakterií, než je S. agalactiae), ve Vašem případě tedy 10-denní podávání nemusí být nutné.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Penbene 1500 000 | Od: Eliška | 28.7.2014 16:43
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli můžu cvičit,pokud
beru Penbene 1500 000? Beru je týden a ještě týden je mám
brát, dostala jsem je na spalový bacil. Ale už se cítím dobře.
reagovat
re:Penbene 1500 000 | Od: uLekare.cz | 28.7.2014 16:43
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufám, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: