Penbene a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně možných účinků antibiotik na hormonální antikoncepci. Dneska (tj. 18.11.2010) mi lékař předepsal sedmidenní antibiotika Penbene 1500 000 a už asi 3 roky užívám HA Minerva. Chci se zeptat, jestli tyto antibiotika mohou nějak snížit účinnost antikoncepce a pokud ano, jak dlouho po dobrání Penbene bych se měla chránit ještě i bariérovou antikoncepcí?? Za jak dlouho po dobrání Penbene už můžu spoléhat pouze na HA?? Děkuji za odpověď a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Tento typ antibiotik by neměl mít vliv na účinnost antikoncepce. Nicméně někteří gynekologové i v takovýchto případech doporučují po dobu užívání antibiotik a pak až do konce tohoto cyklu užívat doplňkovou antikoncepci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: