Perianální absces

  • Dotaz od: Jaroslav Novák
  • Publikováno: 20.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, zhruba před 8 lety se mi udělal perianální absces, ten mi rozřízli, nicméně rána se mi nechtěla dlouhou dobu zatáhnout. V podstatě po celých 8 let mě to občas pobolívá, ale vždy to po nějaké době přejde. Vzniklá píštěl lze nahmatat přes konečník a řekl bych, že na něj "tlačí". Chtěl jsem se zeptat, zda třeba lze vzniklou píštěl nějakým způsobem odstranit a jak je to náročné. Dále taky, zda tím, že píštěl "tlačí na konečník, nemůže dojít k nějakým dalším komplikacím (hemeroidy,...) Za odpověď děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, komplikací je samotný absces a píštěl jako taková, zánětlivým procesem oslabuje vaše tělo a může způsobovat třeba poruchy vyprazdnování stolice a podobně (nevím, jaké všechny problémy máte). Dojděte si na vyšetření na chirurgii, kde posoudí v jaké stavu je váš absces, mohou i vyšetřit píštěl spec. vyšetřením /fistulografiíí/, aby zjistili kam vede a jak je dlouhá, vyšetří celkový stav konečníku v současnosti (bojíte se hemoroidů, ty ale vznikají nezávisle) a zhodnotí možnosti dalšího postupu (asi chirurgické odstranění píštěle, lokální - místní - terapie není dlouhodobě ůčinná). Jistě uznáte, že já víc po internetu udělat nemohu, musíte tedy jít přímo k odborníkovi. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: