Perianální absces, doba hojení

Dobrý den, pane doktore, před třemi týdny mi byl ambulantně ošetřen absces konečníku velikosti cca 5 cm v průměru. Naříznutí, výplach peroxidem a následně mi byl zaveden drén, který mi byl vyndán po dvou dnech, jelikož se stejně sám uvolnil. Týden jsem bral Augmentin. I po třech týdnech stále prožívám po každé stolici na 4-5 hodin velké bolesti, které ale po této době vždy odezní. Rána se stále nezahojila a prakticky nepřetržitě z ní vytéká žlutavá tekutina, po stolici více, přes noc téměř nikoliv. Pravidelně tedy ránu čistím sprchováním a Betadinou a následně kryji gázou. Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně nepříjemné obtíže, bych se Vás rád zeptal jak dlouho ještě mohou přetrvávat? Zda-li je tento průběh standartní a také čím bych mohl případně léčbu uspíšit? Předem Vám velice děkuji

Odpověď odborníka:

Akutní ošetření abscesu proběhlo zcela správně. Vzhledem k přetrvávající sekreci by měla proběhnout další vyšetření, aby se vyloučila komunikace mezi střevem a dutinou, případně spojitost s další dutinou v hloubce. Podle nálezu bude možno zvolit způsob léčby. Pokud se vám defekt za 3 týdny nezahojil, už se bez dalšího zákroku nejspíš sám nezahojí. Doporučuji navštívit proktologickou ambulanci.

MUDr. Robin Strnad
MUDr. Robin Strnad

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Chirurgická klinika Thomayerovy nemocnice, zástupce přednosty

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x