Píštělka

Dobrý den, s mým 5-ti měsíčním synem jsme navštívili chirurga a a ten potvrdil, že máme píštělku, v lékařské zprávě stojí:okolí anu je klidné, pouze na č.2 v poloze na zádech t.č.píštělka s perforací,směrem k anu malý infiltrát.Sondu lze zavést cca 8mm,bez sekrece.Byla nám nasazena mast Olozol.Již to bude téměř měsíc, co mast užíváme,je pravda, že už se synovi netvoří tak ošklivý vřídek,ale stále mu z toho něco vytýká a občas při mazání zadečku cítím bulku,ale opravdu malinkou, která zase pak zmizí.Je opravdu možné vyléčit toto mastí?Bojím se chirurg.zákroku.A jak poznám, že se nám to hojí?A vrací se toto onemocnění?Moc vám předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Píštěle kolem konečníku se objevuje nejčastěji jako stav po proběhlém abscesu, hnisavém ložisku, vyjímečně jsou vrozené. Je vždy třeba zjistit zda píštěl je spojena, komunikuje, s dutinou konečníku. Toto vyšetření se provede většinou zobrazovacími metodami nebo vyšetřením lékaře. Pokud nejsou spojeny potom by sekrece i když může ztrvat delší dobu z oblasti bývalého abscísku nebo zánětlivého ložiska měla zvolna ustávat. Pokud je spojena s konečníkem je nejčastěji nutná minicosní operace . Při kontrole se poraďte s chirurgem, který malého ošetřuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: