Pityriasis + candida

Dobrý den, Před nějakou dobou mi byla diagnostikována pityriasis versicolor. Občas mám pocit silnějšího svědění kůže, někdy častější říhání doprovázené pocitem silnějšího zasvědění na patře. Pocit svědění, škrábání a pálení na hrudi (dýchací trubice, průdušky a za sternem). Mám občas pocit jakéhosi zapocení, které rychle odezní. Nyní mám již týden pocit nateklých mandlí, stále mně stéká hlen z oblasti nosohltanu. Problémy s občasným pocitem dušnosti (jsem polyvalentní alergik se sklony astmatu a lehkou plicní obstrukcí: roztoči+prach, trávy, stomy, kočky). Občas mám stavy kdy mi kručí v břiše i nalačno, bez nějakých dalších problémů. Někdy problémy s polykáním (pocit jako bych ztratil polykací reflex, někdy z důvodu pocitu jakoby nateklého jazyka). Jazyk mám potažený bílým povlakem, který se dá zčásti setřít "škrabkou na jazyk". Povolání mám víceméně stresové. Částečné podezření na reflux, ovšem problémy mám jak na lačno tak i po jídle, atejně tak jako je nemuím mít vůbec. Po ulehnutí se problémy nezhoršují, stejně tak jako při snědení pálivějšího jídla. Mohlo by se podle Vás jednat o kvasinkovou infekci candidu? Nerad něco diagnostikuji sám jako naprostý laik, ovšem co jsem se pokoušel načíst, tyto problémy jsou pro toto onemocněn naprosto běžné. Byl jsem na alergologii, ORL i u praktického lékaře. Sono štítné žlázy dopadlo v pořádku. Teď momentálně cítím silnější svědění až pálení v krku, silnější svědění až pálení na průduškách, stékání hlenu v oblasti nosohltanu, svědění kůže, drobné občasné zapocení, pocit nateklých mandlí. Prosím dle symptomů o co by se mohlo jednat? Děkuji za čas při takto náročném výčtu potíží a za Vaši pomoc... Děkuji...

Odpověď odborníka:

Ano, potíží máte hodně a jejich společným jmenovatelem je stres, nezdravá výživa a "zanešení těla" balastem. Potíže které popisujete se v čínské medicíně označují jako stagnace hlenu při špatné funkci sleziny. Základem léčby je dieta - stručně - vynechat tučná, smažená a bohatá jídla, rafinované cukry a bílou mouku ve všech podobách, to je základ. Taky například i veškerou zeleninu a ovoce byste měl jíst jen tepelně upravené - tím se napomůže ulevit slezině a žaludku. Slezina totiž v čínské medicíně odpovídá za imunitu. Nicméně je potřeba i další léčba, nejlépe začít s homeopatickou detoxikací a následně podat terénní homeopatický lék, s tím Vám ovšem musí pomoci lékař - homeopat.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: