Pityriasis rosea gibert nebo primoinfekce?

Dobrý den. Na konci října 2012 jsem měla chráněný pohl. styk s rizikovou osobou. Nepamatuji se přesně, ale během prosince jsem byla nemocná, celková slabost, bolest v krku, únava; nikde jsem s tím nebyla. Myslím že asi v lednu se mi udělal první flek na břiše, měl strupatou hrubou strukturu, ohraničený, tak 2 cm. Nesvědil, spíš jsem myslela, že jsem se odřela. Během asi dalšího měsíce se mi udělaly další menší flíčky, struktura stejná, opět nesvědily (tak nějak odpovídá 1. jmenované nemoci). V březnu jsem byla na kožním, protože nezmizely, spíš přibývaly, ale počtem tak do 10. Chci se zeptat, zda by p. doktorka na kožním poznala, že se jedná o primoinfekci při nakažení HIV? Zpětně o tom všem čtu a nějak mi to do sebe zapadá, časově i příznaky a mám proto opravdu strach :( Diagnózu nestanovila, dala mi pouze elocom. Předem mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Podle vašeho popisu půjde pravděpodobně o pityriasis rosea, ale pokud jste měla rizikový kontakt, pak by bylo na místě stejně provést vyšetření na syfilis ,HIV a hepatitidu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x