Placenta praevia

Dobrý den, jsem v 26. týdnu těhotenství; byla mi diagnostikována placenta praevia partialis, chtěla bych se zeptat, jaká rizika toto přináší - zda hrozí nějaká vada plodu, předčasný porod anebo se placenta může ještě posunout(jaká je asi pravděpodobnost). Předem děkuji za odpověď. M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vcestná placenta, tedy špatně přirostlá tak, že přerůstá vnitřní branku, s sebou může nést komplikace, kterým lze ale částečně předejít dodržováním klidu. Přístup se liší případ od případu (dle stavu matky), někdy je nutná hospitalizace, jindy postačuje klid na lůžku (vždy je ale nutná pracovní neschopnost). Hrozí předčasné ukončení těhotenství, někdy může porod probíhat normálně, jindy je nutný císařský řez. Pokud matka krvácí, je nutné nahradit ztráty železa, aby nedošlo k anémii. Požádejte svého gynekologa o bližší informace.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: