Placenta praevia

Byla mi diagnostikována placenta praevia. Poprvé jsem krvacela když jsem byla 15+2 byla jsem hospitalizována. Podruhé 17+3 opět hospitalizace.po propuštění jsem se opět vrátila ještě tentýž den.nyní jsem už 3 týdny v nemocnici bez krvácení jsem 20+1 a placenta překrývá vnitřní branku o 1,7cm( původní nález byl ze přesahuje vnitřní branku o 4,6cm, bez hematomu).jsem po informacích.lékař mi sdělil, že zůstanu v nemocnici do porodu.zvládám to tady špatně psychicky.myslíte si že je taková hospitalizace nutná? Dekuji

Odpověď odborníka:

Placenta praevia (vcestné lůžko) je poměrně závažná diagnóza. Pokud opakovaně krvácíte, může být ohrožen život Váš i miminka. Řiďte se radami lékařů, kteří Vás mají v péči a dbejte jejich pokynů, v nemocnici Vás jistě zbytečně nedrží. Podle nálezu budete mít asi i plánovaný císařský řez- aby nedošlo k nadměrnému krvácení a nebyl ohrožen život Váš i Vašeho miminka.
Chápu, že je to pro Vás náročné, ale snažte se vydržet.

MUDr. Barbora Barchánková
MUDr. Barbora Barchánková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: