Plastika pzv

Dobrý den, jsem skoro 4 týdny po operaci. operace proběhla 23.3.2015. Po operaci koleno vypadalo, jako že je vše v pořádku, ale po 3 týdnech jsem byla na kontrole a doktor se divil, jakto že koleno nepropnu. Tvrdil mi, že pomůže cvičení, ale sám mi řekl, že bych už to měla dávno propnout, ale řekl mi že on žádnou chybu udělat nemohl. Když bych chtěla koleno natahnout, tak mě nebolí šlachy, ale bolí mě to hodně nad čéškou, jakoby mě to nechtělo pustit dál. Cvičím několikrát denně. Dnes jsem byla podruhé na rehabilitaci a rehabilitantka mi řekla, že takovéhle koleno tu neměla, podle jejíjo výrazu mi přišlo jakoby mi chtěla říct, že tam není něco v pořádku. Proto se prosím obracím na Vás, aby jste mi prosím poradil nějakého odborníka v Pardubickým a Královehradeckým kraji, jelikož jsem z okrasu Ústí nad Orlicí, jestli by mi nemohl osobně pomoci. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o provedenou plastiku předního zkříženého vazu potom úplné propnutí kolena se provádí až po 4 týdnech od proběhlé operace z důvodu napínání plastikovaného vazu. Stejně tak se nezvětšuje ohnutí více než 90 st. Teprve po 4 týdnech se koleno plně propíná a zvyšuje se ohnutí, flexe nad 90 st kolena. V tom směru takto postupujte, každý pacient má rehabilitaci, pohybovou léčbu podle sebe a poněkud odlišnou. Jinak se poraďte nejlépe se svým operatérem, protože ten nejlépe vaše koleno zná a má samozřejmě největší zájem , aby koleno bylo v pořádku. Jinak je možno si vyžádat vyšetření na ambulanci ortopedické kliniky dle vašeho bydliště, pojišťovna druhý pohled hradí. Přece bych se spíše ale poradil se svým ortopedem. Pokud provádí tyto operace jistě vaše koleno dobře vyšetří.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: