Plastika vazu

Dobry den. Chcem sa spytat. Na mri mi bolo zistene nasledovne: . LCA má na pôvodnom mieste trhliny t.č. menej výrazný hypersignál, no t.č. je celkovo hrubší, rozvláknenejší, s hyperintenzitou medzi vláknami-edémom- nová intersticiálna lézia vazu s distenziou- lézia II. st. Vysetrenie vtedy ukazalo miernu nestabilitu avsak od vtedy sa mi viac krat podvrtlo koleno do vnutornej strany a pri poslednej kontrole doktor povedal ze mam vyraznejsiu predozadnu instabilitu a mam ist na plastiku. Som sportovkyna. ak je vaz len natrhnuty no mam vyraznu nestabilitu, myslite ze mi budu robit plastiku aj ked nieje uplna lezia? Ako dlho trva operacia a o com hovoria vysledky mri. Doktor je si neisty koli tomu ze som nemala ziadny vypotok v kolene. Absolvovala som uz aj rehabilitaciu bez vysledku. Dakujem a prajem stastny novy rok.

Odpověď odborníka:

Stav kolena musí lékař zhodnotit především ve smyslu možné nestability kolena. Pokud je koleno zřetelně nestabilní stav je takto zvažován. Částečné porušení celistvosti předního zkříženého vazu není, ale důvodem k provedení plastiky. Na místě je léčení částečného natržení , uvedeno jako čerstvé, konservativní terapií, sádrou, nyní spíše ortézou, na dostatečně dlouhou dobu s následnou rehabilitací. Podle vašeho popisu je tedy na místě konservativní terapie.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: