Ploténka

Dobrý den, mám dotaz netýká se přímo mě a proto podrobnosti bohužel úplně nevím. Jedná se o muže 75 let, celý život měl jednu nohu delší což se tedy projevilo na problémech s bolestmi zad. Nyní po operaci břišní kýly - vlivem narkozy (povolením svalstva) se bolest zhoršila a skončil v nemocnici. Lékaři po vyšetřeních sdělili, že se jedná o problém s plotýnkami s tím že je nevím jestli pochopíte mou laickou formulaci "vyhřezlá dovnitř" a že se tento stav nedá nijak léčit. Obracím se tedy s dotazem zda opravdu neexistuje alespoň nějaká speciální rehabilitace pro zlepšení stavu. Dotyčný je zvyklý na neustálý pohyb a proto se tedy tento stav odráží na jeho psychice... předem děkuji za reakci.

Odpověď odborníka:

Léčit se dá všechno. Otázkou je jestli se dá všechno vyléčit. V 75 letech se nelze těmto problémům divit. V zásadě se používá léčba farmakologická kombinovaná s fyzioterapií a při určitých nálezech a potížích také léčba chirurgická.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: