Plotenky

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na tento výsledek z CT - V prostoruL4/5 páteřní kanál primárně užší-14,5mm.Hernie disku mediálně a paramediálně vpravo do hloubky max.6,4 mm,vpravo preforaminálně prominence disku je mírná.Ventr.SA prostor zcela obliterován.Disk stoupá za tělo L4 v rozsahu 5mm,kaudálně sestupuje jen mírně za L5.Komprese dur.vaku i dorzolaterálně bilat při rozšíření žlutých vazů bilat max.3,5mm.Foramina volná Vprostoru L5/S1 páteřní kanál primárně užší předozadně 14,6mm,Snížený vakuovtě degenerovaný disk. Paramediálně vlevo prostuze disku do hloubky max 5,3 mm.sestupuje za telo S1 3mm.působí mpres dur vak. V krycích ploténách obratlů jskui Schmorlovy uzly vlevo s okoní skelrotizací Spondylartrpza.Forminálně zasahující drobné spondylofyty bilat.kořeny L5 jsou ve foraminech tangovany. Z:hernie disku l4/5,výrazná prostuze až hernie disku L5/S1 primárně užší páteřní kanál v rozsahu L4-S1 jinak paní neuroložka mi aplikovala kořenové obstřiky, které mi od bolesti nepomohly a ted zkoušíme rehabilitaci, kterou už mám taky skoro vyčerpanou a nic se zatím nezměnilo, problémy mám stát na místě, chodit více než kousek a při spaní už nevím jak si lehnout, skřípe mě to v bederní části a občas i do pravé nohy a bolí mě pravý bok. Nevím co ted, co by bylo nejlepší, moc děkuji za radu,Karin K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše postižení páteře je poměrně rozsáhlé, existuje i infusní terapie (většinou je lepší,když u ní pacinet leží v nemocnici) a také léčba lázenská, informujte se na ně, jistě vám je lékařka později také nabídne. Pokud by i tyto zůsoby selhaly, je možnost operativní - tu by ale musel posoudit pouze neurochirurg, na kozilium posílá neurolog, který vás ošetřuje. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Prolaktin může ruinovat váš milostný život!
Články: Prolaktin může ruinovat váš milostný život!
Hormon prolaktin hraje...
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: