Po operaci

Dobry den. Omlouvam se ze zde píši poněkolikáte, ale nepřiložil jsem předtím aktualní foto. Jak jsem psal dříve, jsem asi 4 tydny po operaci hydrokely na pravem varleti. Šel jsem na jistotu, protože je to udajně jednoducha operace. No očividně ne. Byl jsem operovan řezem a ne propíchnutím a navíc mi varle opuchlo, ale nenateklo. Jen se zvetsilo a je tvrdší - bez bolesti. To by ani tak moc problem nebyl, protoze se mi zda již menší, ale zda se mi velmi špatně položené. Když leve zareaguje na zmenu teploty tak druhe vůbec. Leží stejně. Když zatnu břicho tak se prave (operovane) malinko přitahne, ale to je veškery pohyb. Doktoři mi již dali tak 6 typu antibiotik a zatim zabral jeden, ktery mi dali aby to splasklo, kazdopadne zmena polohy zadna. Co jsem tak četl tak by mi to mohlo poškozovat spermie ? Tím padem mi nejenže nemocnice zhoršila kosmeticky stav, kvuli kteremu jsem predevsim operaci podstoupil, ale taky mi přiadala disfunkci? Tzn. operace ze strany nemocnice fatalně selhala? Jestli je to co píši docela možné, docela uvažuji o žalobě. Přikládám foto na zvážení (Poměrně spatna kvalita, ale poloha z něj vydedukovat lze - popř. popisky). Děkuji za váš čas.

Odpověď odborníka:

Operace hydrokély se vždy provádí řezem na šourku. Punkce je neefektivní a vede velmi brzy k recidivám. Před operací jste jistě musel podepsat informovaný souhlas, kde jsou komplikace výkonu uvedeny. Pooperační otok a zatuhnutí je zcela normální a časem vymizí. Z obrázku mi nepřipadá, že by operace selhala. Podat žalobu na kohokoliv kdykoliv samozřejmě můžete, to je Vaše občanské právo. Zde se mi ale z infomrací, které mám od Vás k dispozici zdá vše v pořádku. Nicméně nejdem s konkrétním případem seznámen, takźe mi nepřísluší jej nějak hodnotit, to musíte probrat na kontrole s lékařem, který. Vás operoval. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: