Podezřelé znamenko

Dobrý den, rada bych měla dotaz. Četla jsem, že na chodidlech a dlaních by neměla být mateřská znaménka. Já mám jedno na chodidle vel. 8x4mm viz.foto. Poslední dobou se mi zda jako by vystupovalo a černalo odprostřed. V rodině byla rakovina - melanom ( babička- zemřela), já sama prodělala rakovinu štítné žlázy. Mám obavy, že to znaménko není úplně o.k. Na kožní se samozřejmě objednán. Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

V každém případě si nechte znaménko z chodidla odstranit, je při chůzi zraňováno. Není vhodná chronická traumatizace jakéhokoliv znaménka.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Články: Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Pacientů léčených...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
ERCP
Články: ERCP
ERCP, endoskopická...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: