Podezřelé znaménko

Dobrý den, je mi 20 let a po těle mám spoustu znamének, velkých i malých. Na zádech mám ale od mala znaménko o velikosti asi 8 mm, je vystouplé, ale nepravidelně. Z profilu je zkrátka takové do šikma - vypadá to že na horní straně má výrustek. Občas v něm i v místech kolem něj cítím tlak. Byla jsem u praktické lékařky, ta mi dala doporučení na vyšetření ke kožní, ale ta mě objednala až skoro za měsíc a půl. Nevím co mám dělat poslední týden cítím i tlak v krku, jako by mi něco uvízlo pod ohryzkem a dnes jsem si nahmatala za krkem nalevo kousek od páteře malou tvrdou bulku. Může to s tím mít souvislost? To znaménko mi dělá problémy už dýl a mám celkem silné podezření na melanom (moje máma na něj zemřela). Mám jít k té kožní tedy dřív? Má tam ale plno a bojím se že mě nevezme.

Odpověď odborníka:

Určitě je ve vašem případě vhodné znaménka pravidelně kontrolovat, ale podle vašeho popisu se domnívám, že nejde o znaménko nebezpečné. Ev. můžete poslat fotografii.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x