Podezření na kapavku

Dobrý den, asi před dvěma týdny mě trápila bolest v krku, kterou sem přešel (aktivně sportuji) a dnes se mi opět vrátila. Mám v hrtanu (čast krku za mandlemi/ viditelná) malé "zduřené výrůstky" ovšem nejsem si jistý, jestli to není projev kapavky, jelikož před čtyřmi dny jsem přítelkini prováděl orální sex. Chtěl jsem se zeptat, jestli se kapavka, kterou se nakazím orální cestou projeví jinak, než zánětem nosohltanu. Dále jsem se chtěl zeptat, jestli je možné, když jsem nezletilý nechat se bez uvědomnění zákonného zástupce(rodičů) vyšetřit.

Odpověď odborníka:

Kapavka by se projevila bolestmi v krku, nikoli výrůstky, ale ty by mohly být projevem virové infekce (virové bradavičky). Pro jistotu by bylo vhodné ještě vyšetření na ORL. Teoreticky by zákonný zástupce měl u vyšetření být přítomen.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: