Podezření na chlamýdiovou infekci

Dobrý den, paní doktorko. Prosím vás, je to už rok, co mám zdravotní problémy. Chtěl jsem se zeptat, jestli by za mými potížemi nemohly být chlamýdie, které mi ještě nikdo nevyšetřil. Trápí mě bolesti kloubů- hlavně kotník po ránu, dále kolena, brutální svalová slabost stehenních svalů, dělají se mi vyrážky na remenech a zádech, mám bílý jazyk,bolest u pupku vlevo. Mám za sebou- jelikož jsem měl nechráněný pohl. styk před rokem se třemi partnerkami- veškeré testy na pohl. choroby, které se vyloučili. Teď mám za sebou vyšetření na interně, strávil jsem tam 5 dní. Provedli mi rozbor krve -kompletní biochemii plus vyšetření na hepatitídy - v pořádku,stěr z konečníku - v pořádku, fibroskopie a kolonoskopie v pořádku, CT v pořádku, boreliózy negativní. Už rok se takle trápím, přítelkyni jsem měl zavřenou rok, takže jsem ji zahnul, spal jsem s ní s ochranou a ta mi právě před dvěma měsíci praskla. No a začalo to tak, že mi přítelkyně tajila bolesti v podbříšku a po měsíci brutální bolesti plus výtoky, po práškách a vyšetřeních po dvou týdnechbylo vše u ní v pořádku. Ale ja se celej klepu, protože mám obavy, jestli by to nemohli být chlamýdie. Pani doktorko, prosim vas,co mam delat? Už necítím nohy, bolí mě klouby, asi tenké střevo ...ja už nevím..........jsem zoufalej. Hlavně mám doma dvouapůlletýho syna, který byl rok s přítelkyní pryč, má už 4 měsíce zvětšené uzlinky na krku, ja mám strach, jestli jsem ho nejak nenakazil (má atop.exem, takže se neví, jestli to má z toho, má často zvýšenou teplotu 37,2 a podobne). Přítelkyně samozřejmě nic o mě neví. Myslíte, že by to mohli být chlamýdie? A jestli se dá vymluvit doma, že jsem je mohl chytit nějak jinak? Omlouvám se vám za obsahlou zprávu, moc vám děkuji za radu.M

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radku. Vaše potíže mohou pro protrahovanou chlamýdiovou infekci svědčit. Postačí, když si zajdete ke svému lékaři na krevní serologické testy, event. by mohl provést i stěry z ústí močové trubice, aby vyloučil ureaplazmatickou infekci. Lékaři pomůže i to, že mu sdělíte, jaké léky zabraly u Vaší partnerky (pokud si to pamatujete). Léčba chlamýdiové infekce je několikatýdenní a ani po léčbě antibiotiky není 100% jisté, zda Vám potíže zcela vymizí. Důležitý je klidový režim, hodně vitamínů a minerálů. S výmluvami Vám bohužel nepomůžu, s následky za námi spáchané činy si musíme poradit samy. Co se týče Vašeho synka, chlamýdiovou infekci (ten pohlavní typ) jste na něj přenést nemohl, je přenosná pouze stykem. Pak ale poznáme chlamýdii pneumoniae, která způsobuje plicní záněty a je mezi lidmi přenosná jako chřipka. Nemůžu tu filozofovat, čím vším může Váš synek trpět - vemte ho k pediatrickému lékaři, aby ho pořádně vyšetřil. Několik měsíců zduřené uzliny u dítěte nejsou normální - to uznáte i Vy sám.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: