Podezření na těhotenství

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na pár věcí. Nejprve do jaké míry je spolehlivá antikoncepce Lindynette 20 při skoro ročním užívání? Poslední asi 2 měsíce mám totiž pořád divný pocit, že jsem těhotná. Sice nezvracím, nepřijde mi že bych měla citlivá prsa.Ale mám zvětšený podbřišek, dnes ráno mě začalo popichovat v pravém boku (při ohýbání se, nebo kašlání). Je mi 17 let a se svým přítelem máme někdy nechráněný styk (myslím bez kondomu-proč?-jelikož při použití kondomu je mi špatně a nedělá to dobře pochvě).Avšak náš pohlavní styk je přerušovaný (bojíme se s přítelem). Myslíte,že bych i přes tohle všechno mohla být těhotná? v poslední době mám totiž večerní nevolnosti, bolesti žaludku (čeká mě vyšetření gastroskopie). také jsem před asi měsícem podstoupila transvaginální ultrazvuk. prosím,poraďte....nemám odvahu si koupit test, a ani zatím mluvit s tím s rodiči. (Myslím si,že zvětšený podbřišek a další příznaky mohou být součástí mých potíží žaludku- může to tak být?) předem děkuji za odpověď, krasný večer, Nicola

Odpověď odborníka:

Pokud jste neudělala chybu v užívání tak gravidita je vysoce nepravděpodobná, pro uklidnění si gravitest udělejte předpokládám, že bude negativní, zklidníte se a pak uvidíte zda gastroskopie problém vyjasní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: