Podtlak v ouškách

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím dotazem. Dcerka (4 roky) měla asi před dvěma měsíci zánět středního ucha, jedno ouško měla píchnuté, zahojilo se dobře. Při kontrole však pan doktor měřil, jak slyší, a zjistil, že má v obou ouškách podtlak. dostali jsme takový balonek na foukání. Asi před měsícem jsme byli na kontrole, stav se mírně, ale jen mírně zlepšil. Dcerka ale balonek nenafoukne, pláče u toho. Můžete mi poradit, co s ní? Je nějaký jiný způsob, jak podtlak v ouškách spravit? Nebo je možné to nechat být, dcerku netrápit a spraví se to samo? Nerada bych něco zanedbala, aby pak neměla ještě větší problémy, nebo netrpěla na záněty a nemusela se jí ouška píchat, ale nafukování balonku prostě nejde. Zdá se mi, že slyší dobře, že ji nic nebolí, je normálně veselá, hravá... Děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem a přáním hezkého dne Eva N

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto je bohužel velmi specifický dotaz, se kterým se budete muset obrátit na ORL specialistu, který má Vaši dcerku ve sledování...Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trápí vás vaginální infekce? Řešením může být hormonální antikoncepce
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Klíště vám může znepříjemnit život, na ochranu přitom stačí 14 dnů
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: