Podvrtnuté koleno

Dobrý den, před pár dny jsem si pádem ze schodů poranil koleno. Ozvalo se lupnutí a já nemohl nohu pokrčit ani na ni došlápnout. Bolest byla na vnitřní straně nohy bez otoku. Lékař konstatoval podvrtnuté koleno. Dostal jsem ortézu a berle a řekl, abych procvičoval svaly aby neochably. Koleno mne ale pořád bolí (je to již třetí den od návštěvy) a když sval propnu bolest se zvýší. Sice mne na to upozorňoval, ale nevím zda mám opravdu cvičit nebo počkat, až se koleno "trochu" uzdraví. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je třeba stanovit, zda se jedná o poranění bočního vazu kolena, zda se jedná jen o natažení vazu, v tom případě zvolně cvičit, nebo o natržení vazu, což bude pravděpodobnější, nebo dokonce přerušení vazu, málo pravděpodobné. Pokud by se jednalo o závažnější úraz je na místě až sádrová objímka, nebo alespoň ortéza a klid kolena až 5 týdnů než se vaz plně zhojí a potom rehabiloitace, pohybová oéčba a rehabilitace. Váš lékař vám ale při kontrole poradí. První dny určitě klid.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x