Pohlavní nemoc po erotické masáži? 17 dní bez příznaků, mám chodit na testy?

Rád bych se zeptal na jedno ohledně syfilisu. Před 8 dny jsem Vám zasílal fotku pupínku, který se mi objevil vedle penisu. Říkala jste, že nejspíš jde o zarostlý chloupek. Dva dny na to pupínek zmizel a dle mého se to začalo hojit. Nicméně po 8-9 dnech je tam stále menší červený flíček - jako např. flek po akné. Je vidět, že tam vyrostl nakonec chlup. Přikládám fotku - můžete vyloučit syfilis? Neměl jsem žádnou rizikovou soulož, byl jsem pouze na erotické masáži a došlo k menšímu kontaktu zevních pohlavních orgánů. Druhý dotaz: Po zmíněné masáži jsem se bál, abych neměl kapavku či chlamydie. 17 dní a já nemám žádné příznaky. Není tedy nutné později chodit na test? Nerad bych něco podcenil. Děkuji!

Odpověď odborníka:

Podle fotografie jde o normální pozánětlivé začervenání, které postupně vymizí. Pokud nedošlo k pohlavnímu styku, je riziko nákazy kapavkou či chlamydií minimální, takže testy nejsou nutné.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: