Pokažená kompozitní výplň

Dobrý den, při nehodě se mi urazilo asi 60 až 70 procent pravého horního zubu (první řezák), toho uprostřed, tak mi ho dostavěli kompozitním materiálem, ale je hrubý, moc velký (široký), moc vykloněný do předu (předkus) a je moc bílý (ostatní zuby i horní část zubu, která po úrazu zbyla, jsou více nažloutlé), nevím co mám dělat, jde to ještě nějak opravit? Například obrousit, nebo celou tu kompozitní část nějak odstranit a nanést znovu? Nechci mít na jednom zubu výrazný předkus a jinou barvu než na ostatních. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle fotky opravdu nejde o esteticky vyhovující rekonstrukci. Můžete volit z několika léčebných metod - metoda stratifikace (vrstvení) kompozitní pryskyřice, faseta nebo korunka (oboje nejlépe z keramiky). V každém případě, současná špičková stomatologie znamená mimo jiné neviditelné rekonstrukce - prostě tak, aby to nikdo nepoznal. Zkuste vyhledat stomatologa, který se zabývá estetickou stomatologií, určitě vám pomůže. S pozdravem MUDr. Martin Lamm

MUDr. Martin Lamm
MUDr. Martin Lamm

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá zubní ordinace Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x