Poraněný meniskus?

Dobrý den. Při chůzi v nezpevněném terénu jsem si otočil koleno. Žádná velká bolest to nebyla. Druhý den koleno hodně bolelo, nateklé nebylo. Třetí den došlo k výraznému zlepšení. Mohu normálně běhat, jezdit na kole, amatérsky hraji tenis, tam je to trošku horší. Největší problém mám, když déle sedím nebo ležím, jakmile je koleno v zátěži, většinou nebolí. Bohužel, tento stav už přetrvává déle než měsíc. Je nějaká šance, že by to nebyl meniskus? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Meniskus nemohu vyloučit i když je málo pravděpodobné. K tomu chybí vyšetření a více informací. Spíše se jednalo o přetažení až natržení bolčního fixačního vazu. Rozhodně je třeba koleno klinicky vyšetřit, zhotovit rtg snímek. Podle výsledku další postup. Pokud bude potíž přetrvávat a výsledky nebudou jednoznačné, potom provedení i vyšetření kolena magnetickou rezonancí. Podle výsledku další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyhněte se zimním zlomeninám (nejen) výběrem správné obuvi
Články: Vyhněte se zimním zlomeninám (nejen) výběrem správné obuvi
S přicházející zimou stoupá...
Jízda na kole může být spojena s neplodností
Články: Jízda na kole může být spojena s neplodností
Studie zaměřená na jízdu na...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Možné vedlejší účinky očkování proti chřipce
Články: Možné vedlejší účinky očkování proti chřipce
Očkovací látky proti...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: