Poraněný prostředníček

Zhruba před týdnem jsem si při pádu na asfalt, poranil prostředníček. Dva dny byl mírně nateklý poté otok opadl, nyní je bolest při pohybu prstem malá, ale prst je vytočen více do levé strany. Zajímalo by mne zda je možnost, že by se to samo ,,vyrovnalo" ? Případně prosím doporučte na jaké oddělení v nemocnici se mám obrátit, děkuji.

Odpověď odborníka:

Rentgenové oči nemám, a proto by bylo vhodné Váš 3. prst zrentgenovat. Tzn. navštívit chirurgickou ambulanci, kde zkontrolují i postranní vazy mezičlánkového kloubu. Za předpokladu, že nebyla poraněna ani kost a ani vazy, by bylo vhodné obnovit kloubní vůli v proxim. IP kloubu (mezičlánkový) šetrnou mobilizací a poučit Vás jakým způsobem provádět tlakovou masáž na kloub. Toto umí odborníci na myoskeletální medicínu, najdete je mezi rehabilitačními lékaři a fyzioterapeuty. Jen bych ještě upozornila, že kloub se bude zklidňovat déle i několik měsíců, takže to bude od Vás vyžadovat i jistou trpělivost.

MUDr. Jitka Mašková Švejdová
MUDr. Jitka Mašková Švejdová

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: Ordinace léčebné rehabilitace - Smržovka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: