Porod

Dobrý den, Jsem v 35.týdnu těhotenství a lékaři mi řekli,že budu pravděpodobně rodit císařským řezem.Plod se stále neotočil/je pánevním dnem dole/ a asi se ani neotočí,ptž je moc veliký.Je jiná varianta nebo řešení při takovém porodu-kdyby se dítě neotočilo?První dítě jsem rodila před 3lety přirozenou cestou-bez epiduralu-s nástřihem.Co by bylo pro mě nejlepší?Je to druhý porod a plod je o týden větší.Děkuji za odpověď.Alergii na léky/ani běžné alergie/ nemám a nic vrozeného také ne.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Na každém pracovišti se postupuje trochu jinak. Někteří porodníci dávají rovnou přednost bezpečnějšímu cís. řezu, jiní do poslední chvíle vyčkávají a ev. až během porodu, když se to nedaří přirozeně a hrozí komplikace, konvertují porod na císařský řez ( domnívám se, že tato druhá varianta je méně bezpečná a vyžaduje velké zkušenosti porodníka). Teoretická šance na otočení plodu do termínu porodu tu ještě je.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: