Streptokok při porodu

Dobrý den v těhotenství streptokok nevadí a vadí jen u porodu? Mám ho v pochvě, léčba nezabírala a doktor řekl, že netřeba ho řešit, že až jednou při porodu. Mám velmi pečlivou hygienu, tak jsem nešťastná ze streptokoka. Budu muset mít kvůli němu vyvolávaný porod? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, streptokoků je celá řada, pokud máte na mysli streptokoka agalactiae (GBS), tak v případě porodu může představovat určité riziko, které se řeší preventivním podáním antibiotik matce při porodu. Porod se nemusí vyvolávat, pokud neodteče předčasně plodová voda.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: