Porod

Dobrý den, jsem v 36.tt. Těhotenství doteď probíhalo v normě, mám srdeční nedomykavost a oční vadu - medicínsky nepopsanou - přirůstá mi rohovka k duhovce, mám náběh na zákal. Minulý týden jsem byla hospitalizovaná pro vysoký tlak, podařil se snížit, ale léky musím brát. V nemocnici mi přišli na tyto vady - hemangiom jater, hydronefróza vpravo. A dále na placentární insuficienci 1.stupně. Plod je pozadu již od poloviny těhotenství. Těhotenství je nutno ukončit v 37.tt. Chci se zeptat, je možné rodit vaginálně nebo je vhodné volit cs, jelikož hlavně kvůli očím mám obrovský strach, před šesti lety mě strašili slepotou ve třiceti letech ( dnes mám 29, a brýle nepotřebuji. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Na tuto otázku by měl nejlépe odpovědět Váš oční lékař, zda z očního hlediska vést porod spontánně či císařským řezem. Zná Váš nález. Obecně bych vzhledem k nálezu doporučila vést porod císařským řezem, aby nitrooční tlak nestoupl. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: