Poševní mikroflóra

Dobrý den, pane doktore, mohl byste mi prosím objasnit, jak je to s poševní mikroflórou? Nedávno jsem byla na gynekologii s problémy s nažloutlým výtokem a svěděním. Po prohlídce jsem dostala mast Lomexin a ještě mi byl proveden stěr, který byl poslán na mikrobiologii. V nálezu byl jen laktobacil. Výtoky trpím již delší dobu, tehdy byly přítomny obvykle bakterie a teď to vypadá, že budu mít problémy s mykózami? Paní doktorka mi říkala, že laktobacil byl měl poševní prostředí hlídat, je tedy možné, že i tak se přemnoží např. kvasinky? A dotaz na konec: při opakovaných gyn. infekcích doporučujete při menstruaci používat raději vložky či tampony? Děkuji za objasnění.

Odpověď odborníka:

Kvasinky jsou poměrně velmi rozšířené a pak stačí jen oslabení imunity,léčba ATB a laktobacil nestači jejich usídlení zabránit,při opakovaných infekcích bych tampony rozhodně nedoporučil,tampon nasákly krví je ideální živnou půdou pro množení bakterií. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: