Posttraumatická synovitida

Dobrý den, po distorzi hlezna 2.st. jsem měla sádrovou fixaci na 3 týdny. Ještě po 12 týdnech je kotník bolestivý, oteklý, po delší zátěži je bolest i otok ještě výraznější. Měla jsem podstoupit rehabilitace, ale ty mi byly zrušeny, nevím, z jakého důvodu. Prosím o vysvětlení, o jaké onemocnění se jedná a jak se léčí. Děkuji, Jana 48 let

Odpověď odborníka:

Distorse neboli podvrtnutí hlezna je úraz při kterém dochází k přetažení, natržení nebo dokonce přerušení fixačního nebo fixačních vazů kolem hlezenného kloubu. Stav vyžaduje imobilizaci od 3 do 8 týdnů, vyjímečně ošetření porušeného vazu operací. Vždy je třeba vyloučit zlomeninu v oblasti hlezna. Po imobilizaci potom rehabilitaci a fyzikální léčbu. U vás vhodné opakovat rtg snímek, doléčení na rehabilitaci, aplikaci medikace, nesteroidní antireumatika. Dále dle nálezu chirurga nebo ortopeda. Nepřetěžování kloubu po jistou dobu a při namahavých činnostech po jistý čas užití měkké ortézy na hlezno.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání
Bércové vředy
Články: Bércové vředy
Bércový vřed (ulcus cruris...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: