Posunutí čéšky

Dobrý den. Tak rok zpátky mi ortoped diagnostikoval posuntí česky na levém koleni. Koleno mě stále trápí. Hraju hokej a při něm mě koleno velice bolí. Také při chůzi do schodů, při klečení apod.. Je nějaké řešení, aby se bolest kolene už nevyskytovala?

Odpověď odborníka:

Pokud se nenašlo nic než posun čéšky na zevní stranu kolena existuje nebezpečí vykloubení čéšky. Pokud se vykloubení čéšky při ohnutí kolena nestalo není důvod k operační úpravě. Jinou věcí je možná t.zv. chondropate patelly za kterou vámi popisovaný posun může jen velmi málo Chondropatie patelly je nesoulad mezi odbouráváním chrupavky kloubní a její novotvorbou, který se vyskytuje zvláště u pacientů, kteří koleno prací, sportem přetěžují a dostatečně nědávají kolenu odpočinout. Je nezbytné upřesnit, proč koleno bolí, provést na ortopedii klinické vyšetření, vyšetření rtg, případně artroskopii kolena která tak může být jak diagnostická tak i terapeutická.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: