Používání acylpyrinu

Dobrý den, prosím o radu, zda je vhodné používání acylpyrinu na nachlazení v případě, kdy byl můj přítel začátkem ledna na kolonospickém vyšetření, při kterém mu byly odebrány tři polypy z tlustého spřeva, z nichž jeden byl diagnostikován jako počínající nezhoubný nádor. Dále pak podstupuje odstraňování hemoroidů "podvazováním". Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léky ovlivňující srážení krve typu acylpyrinu, ibuprofenu apod. je nutné vysadit před chirurgickými zákroky a v průběhu nich. V časovém odstupu od výkonu, který uvádíte, již nejsou tyto léky kontraindikovány. Celkově se však v době nachlazení za nejméně rizikové považuje indikované užívání paracetamolu (v případě, že nejsou kontraindikace jeho užití u konkrétního pacienta).

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: