Používání krému proti vráskám dříve, než je doporučeno

Dobrý den paní doktorko, měla bych jeden dotaz. Bude mi 23 let a pravidelně asi od 15-ti let se o pleť starám, tzn.2x denně odličuju, mažu se krémem. Jednou dostala maminka k narozeninám krém proti vráskám nivea Q10 plus a já ho vyzkoušela a tak strašně se mi líbil, že jsem si ho taky koupila a už více jak rok ho používám. Ve složení jsme nenašla nic zvláštního účinného proti vráskám, pouze ten koenzym q10, tak se chci zeptat, zda mi může používání tohoto krému nějak uškodit. Setkala jsem se se dvěma názory: 1. Nepomůže, neublíží 2. Ve 40-ti letech budu mít více vrásek a budu muset používat krémy pro 60-ti leté, protože si na to pleť zvykne a pak už mi nic nepomůže. Tak by mě zajímal Váš názor. Zkusila jsem už hodně krémů včetně kosmetiky z lékárny a stejně jsem se vrátila zase k tomuto. Mám po něm hrozně hezkou vláčnou pleť a velmi dobře hydratuje. Jinak nic více kromě toho koenzymu, co by mělo bránit vráskám, krém neobsahuje. Je tady moc špatné krém tak brzy používat, když mi maximálně vyhovuje?

Odpověď odborníka:

Tento krém klidně používejte, ale asi není n utné ho dávat více než 1x denně.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x