Prasečí chřipka

Dobry den,dcera(2,5roku) ma diagnostikovanou praseci chripku.3dny lezela s teplotama nad 39°,pak teplota klesla na dva dny.Pak opet vysplhala na 38°.K tomu se pridal silny kasel,stizene dychani,obzvlaste v noci.Po vice jak tydnu nam doktor predepsal antibiotika Amonciclav.Je mozno lecit praseci chripku az po tydnu pomoci ATB?Na internetu jsem cetla,ze proti viru praseci chripky jsou pouze dva preparaty,kterymi se vir da spolehlive zahubit.Moc dekuji za Vasi odpoved.Regina

Odpověď odborníka:

Dobrý den Regino! Máte pravdu, antibiotika opravdu neslouží k léčbě virových onemocnění jako je chřipka. Podle toho, jak popisujete rozvoj potíží u vaší dcerky se domnívám, že probíhající chřipka oslabila její imunitní systém a k virové chřipce se přidal ještě bakteriální zánět průdušek. K této situaci dochází poměrně často, hovoříme o tzv. bakteriální superinfekci (tedy bakteriální infekci, která se přidala k infekci virové). Léčba antibiotiky je v tomto případě zcela na místě. Přeju vaší holčičce brzké uzdravení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: