Předčasný porod ve 33tt

Dobry den, jsem těhotná poprvé a to 33+1. Před čtyřmi dny jsem byla na kontrole u svého gynekologa, kde mi zjistil jak z ultrazvuku tak i z běžného vyšetření cervix-score 3-4body. Doporučil mi klid a ležet, nedoporučil procházky. Také říkal, že to ještě není na hospitalizaci, ale že to musíme hlídat. Jen jsem se v tu chvíli zapomněla zeptat, jak moc je to vážné a kdyby se miminko narodilo takhle brzy, jak moc by ho to ohrozilo a jak by se mu zkomplikoval budoucí život. Mockrát Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 33+1 není tak hrozné,na druhou stranu bylo by nutné rodit v porodnici, která je pro tyto děti vybavena. Může být potíž z dýcháním. CS 3-4 není tak hrozné, určitě užívejte magnesium - tablety v dávce 2-2-2-2, klidový režim. Pokud by Vám tvrdlo bříško, měla byste menstruační bolestzi v podbřišku, navštivte gynekologa, poku by to bylo o víkendu, navštivte gyn.v nemocnici a vemte si s sebou věci k hospitalizaci. Infuzemi lze kontrakce v určité fázi zastavit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: