Předčasný přechod

Dobrý den,je mi 34 let,mám dvě děti 12 a 15 let.Po vysazení antikoncepce jsem přestala menstruovat.Na základě krevních testů (na gynekologii mě byla měřěna hladina hormonů)byl u mě diagnostikovám předčasný přechod a budu léčena hormony.Chci se zeptat proč k tomuto došlo a jestli to nemůže být zapříčiněno nějakým jiným onemocněním,např.štítné žlázy.Je možná nějaká jiná léčba?Antikoncepci jsem vysadila proto,že jsem něchtěla zatěžovat tělo chemikáliemi a pro nechut k sexu a sklonem k depresím.Po vysazení antikoncepce se vše zlepšilo a ted mám strach,že při užívání hormonů se vše vrátí.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určit příčinu předčasného přechodu je přes internet nemožné, porucha štítné žlázy přechod ale nezpůsobí. Předepsané hormony mají za úkol chránit Vás před následky nedostatku estrogenů (hlavně před osteoporózou, tj.řídnutím kostí), jiná léčba není. Naopak by užívané hormony měly pomoci předcházet a odstranit obtíže spojené s přechodem, jako jsou návaly horka, deprese, suchost pochvy atd. Zeptejte se svého lékaře, zda je Vaše hormonální porucha trvalá nebo dočasná, stejně tak na příčinu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: