Předčasný porod

Dobrý den, v říjnu jsem předčasně porodila ve 34+1. nikdo mi nedokázal odpovědět jaká byla příčina. v 17 týdnu mi zjistili problémy se štítnou žlázou dostala jsem Letrox 50 1x za den. Neměla jsem žádné komplikace ale v 31 týdnu my při kontrole doktorka zvýšila dávkování 5x týdně 1 prášek a 2x týdně dva. Přesně 33+0 mi začaly silné křížové bolesti kdy jsem ani neustála na nohách, ale jak je internet chytrý, tak jsem se dozvěděla, že se nic neděje jen se objevili poslíčci. 33+2 jsem začala krvácet, tak jsem navštívila svého lékaře ten předepsal Duphaston. měla jsem spotřebované hrdlo. 34+0 po poledni mi začaly kontrakce, bohužel opět jsem se dočetla že nemám zmatkovat a hlavně být v klidu, tak jsem do porodnice dorazila pozdě a už se to nedalo zastavit. Malá se narodila za dvě hodiny. Vše je v pořádku. malá prospívá jen se chci zeptat zda S-TSH 3,288 a s-fT4 13,1 mohlo zapříčinit předčasný porod. Nechtěla bych při druhém dítěti dopadnout stejně. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnoty štítné žlázy jsou v pořádku. Předčasný porod je děj dynamický, který probíhá velmi dlouho, samotné kontrakce či porod je poslední špička ledovce. Příčinu Vám neřeknu, obecně jsou příčiny mateřské nebo fetální, většinou sdružené. Na druhou stranu na internetu se píše píše mnoho, většinou nevalné kvality. Poslíčky být mohou, ale až po 37. týdnu můžete čekat, to Vám internetová diskuse nenapíše. 34. týden, pokud jsou bolesti, ihned do porodnice a na vyšetření. Ne sledovat internet:) po druhé bude vše v pořádku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: