Předkožka

Dobrý den, předkožka mi nejde stáhnout až za žalud, když si ji chci stáhnout, tak to trochu tahá, bojím se aby se tam něco nepřetrhlo. Udělala se mi tam asi nějaká uzlina, která je lehce zarudlá, je spojená s předkožkou. Chci se vás tedy zeptat, jestli by na to stačila nějaká mast, nebo něco podobného, nebo mám zajít někam na Urologii? Nebo se toto řeší nějakou operací? Popřípadě je to bolestivá operace? Děkuji za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Někdy může být příčinou takových potíží zánět - obzvlášť, když se Vám na předkožce tvoří zarudlé uzlíky. Násilným přetahováním předkožky může dojít k tvorbě drobných trhlinek na kůži předkožky, které se následně budou hojit jizvami, čím se daný stav ještě víc zhorší. Zajděte si proto raději na urologickou ambulanci, podle lokálního nálezu urolog určí další terapii - předepíše mast, nebo doporučí operační zákrok. Toho se obávat nemusíte, je nekomplikovaný, provádí se v místním znecitlivění a po zákroku můžete rovnou odejít domů.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: