Předkožka

Dobrý den, syn 4 roky prodělal v 1,5 roce zánět předkožkového vaku. Poté bylo vše v pořádku, předkožka jde bez problémů přetáhnout. Zhruba ve 2,5 letech se mu k žaludu na jednom místě přilepila kůžička z pod žaludu (na opačné straně než je uzdička), čímž částečně zakryla okraj žaludu. Když se to pokusím "odlepit", bolí to. Jinak je to nebolestivé, ale bojím se, že by mohl mít v budoucnu problémy. Dětský doktor říká, že se to časem uvolní, ale bojím se, že nikoliv. Děkuji moc za Vaši radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u malých chlapců se násilně předkožka přetahovat nesmí, aby nedošlo k jejímu poškození nebo dokonce k zaškrcení žaludu ( tzv. parafimóze). V rámci hygieny / třeba večer při koupeli / můžete opatrně předkožku přetahovat, ale jen do polohy, kam to volně jde, v žádném případě ne dál. Váš obvodní pediatr má pravdu, s růstem pohlavního údu se většina problémů odstraní právě růstem a uvolněním anatomických vzdáleností. Když budete ještě pečlivě dozírat na tuto oblast a opatrně přetahovat předkožku, bude vše jistě v pořádku. Pokud nemá syn žádné problémy či záněty, není nutné minimálně do 5 let věku nijak intervenovat. Teprve poté ( po 5.roku věku dítěte ) by se zvažovala malá chirurgická operace.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Chřipka opravdová a ty ostatní
Články: Chřipka opravdová a ty ostatní
Kromě klasické chřipky...
Kruh na rohovce a hrboly na kloubech – ukazatele tukové nadvlády
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: